Europees Olympisch Comité laat Europese Spelen doorgaan in anti holebi & transgender stad.Het Europees Olympisch Comité heeft erop aangedrongen dat er geen discriminatie zal plaatsvinden tijdens de komende Europese Spelen, ondanks dat het wordt gehouden in een Poolse zogenaamde 'holebi en transgender vrije zone'.

Verwacht wordt dat ongeveer 50 landen zullen deelnemen aan de derde Europese Spelen, een aan de Olympische Spelen gelieerd evenement dat vorig jaar werd aangekondigd in Krakau, Polen. De stad ligt in de regio Małopolska, een gebied dat samen met ongeveer 100 andere gemeenten die zichzelf uitriepen als 'holebi en transgender vrije zone', wat betekent dat holebi's en transgenders er niet welkom zijn.

Twee leden van het Europees Parlement en twee wetgevers in Groot-Brittannië en België zeiden dat het standpunt van Małopolska betekende dat het geen geschikte locatie is voor de spelen. De kwestie werd aan de orde gesteld in het Belgische parlement toen ministers het EOC veroordeelden voor het toekennen van de Europese Spelen aan een regio die zich verzet tegen de belangrijkste Olympische waarden.

Vlaams parlementslid Annick Lambrecht (sp.a) riep Vlaanderen en België op om de steun voor internationale sportevenementen in anti holebi en anti transgender landen of regio's in te trekken. N-VA minister Ben Weyts veroordeelde vorige week de beslissing om het sportevenement te houden in de Poolse stad.

Het Europees Olympisch Comité (EOC) reageerde op de kritiek door ervoor te zorgen dat zowel het Olympisch Handvest als de rechten van de deelnemers gerespecteerd zullen worden om ervoor te zorgen dat er "geen enkele vorm van discriminatie" is.

De uitspraak van het EOC komt grotendeels overeen met die van enkele jaren geleden toen de winterspelen door gingen in Rusland, waar toen net de zogenaamde 'gay propaganda' wet was ingevoerd, toen ging men zelfs verder, en liet men weten dat sporters geen holebi support mochten tonen, iets wat uiteindelijk wel hier en daar gebeurde.
LEES OOK
N-VA MINISTER HOLEBI & TRANS VRIJE ZONE GEEN PLAATS VOOR SPORT EVENEMENTEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 15 October, 2020 en 4225 keer gelezen.Reageer op dit bericht: