Nederlanders geven organisaties die conversie therapie geven belastingvoordelen.
De Nederlandse Staatssecretaris Vijlbrief zei recent in de Tweede Kamer dat hij de belastingdienst op organisaties gaat afsturen die zich bezig houden met conversie therapie. Dat zou kunnen betekenen dat de organisaties hun belastingvoordelen verliezen.

Op dit moment krijgen Nederlandse organisaties die conversie therapie aanbieden dus nog steeds belastingvoordelen. Al rond 2009 bracht holebi info nieuws berichten over conversie therapie in Nederland. Toen al gingen er stemmen op om de therapie waarbij men claimt holebi's te kunnen 'genezen' en veranderen in heteroseksuelen, te verbieden. Anno 2020 is er nog steeds geen verbod en krijgen de organisaties zelfs nog belastingvoordelen.

De Nederlandse staatssecretaris reageerde op ongeruste vragen in de Kamer naar aanleiding van een onderzoek door de krant De Gelderlander. Daaruit bleek dat sommige Nederlandse organisaties die te boek staan als het algemeen nut beogende instellingen (ambi- status) therapieën aanbieden om homoseksualiteit te ‘genezen’. Van de anbi-status kunnen deze organisaties fiscaal profijt hebben.

Nederlandse Kamerleden reageerden op het werk van de organisaties met kwalificaties als ‘misselijkmakend’ , ‘walgelijk’ en ‘kwakzalver-therapie’. Ook Vijlbrief nam scherp afstand van de organisaties en zei dat dit echt niet kan: “’Seksuele geaardheid is geen ziekte en genezing kan niet aan de orde zijn’. De staatssecretaris vindt dat in dit soort gevallen de anbi-status moet worden ingetrokken. Eventueel gaat hij de wet aanpassen: ‘Deze praktijken beschouw ik niet als het algemene nut beogend."

In 2019 liet een meerderheid van de Nederlandse Tweede Kamer weten voorstander te zijn van een verbod op conversie therapie. Of dat verbod er ooit daadwerkelijk komt blijft afwachten. Holebi's hopen dat het er dit jaar nog van komt, zeker gezien het feit dat men al vele jaren op de hoogte is van deze schandelijke onverantwoorde praktijken, in een land dat eerder bekend stond als zeer holebi vriendelijk. Ook België heeft geen verbod op conversie therapie.
LEES OOK
MEER DAN 60 EUROPESE PARLEMENTSLEDEN WILLEN EEN EUROPEES VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE + landen & gebieden lijst met verbod
NEDERLANDSE HOLEBI'S & TRANSGENDERS WILLEN VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE (Juni 2020)

Bron: holebi info & rozegolf.nl - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 16 October, 2020 en 3641 keer gelezen.Reageer op dit bericht: