Holebi's zwaar vernederd om ze nadien op te sluiten.De regering van Sri Lanka wordt er van beschuldigd dat het de mensenrechten van holebi's zwaar aantast in een poging om homoseksueel gedrag te bewijzen met als doel hen op te sluiten. In Sri Lanka riskeert men als holebi een celstraf van tien jaar.

Volgens een schokkend rapport van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch worden sinds 2017 regelmatig homo's en lesbiennes gedwongen tot 'wrede en onmenselijke vernederende' fysieke anale en vaginale onderzoeken.

Samen met de non-profit Equal Ground roept Human Rights Watch op om een einde te maken aan de afschuwelijke onderzoeken, die door de Wereldgezondheidsorganisatie als een vorm van marteling zijn bestempeld. "Niemand mag worden gearresteerd, laat staan onderworpen aan marteling en seksueel geweld, vanwege hun vermeende seksuele geaardheid, ”zei Neela Ghoshal, HRW-directeur holebi en transgender rechten, en zei ook nog:

"Het Ministerie van Justitie van Sri Lanka moet gerechtelijke medische functionarissen onmiddellijk verbieden om gedwongen anale onderzoeken uit te voeren, die op flagrante wijze de medische ethiek en de basisrechten schenden."

Bij gedwongen anale examens worden vingers of andere voorwerpen in de anus gestoken om te bepalen of de persoon anale seks heeft gehad. De praktijk is gebaseerd op de in diskrediet gebrachte theorie dat anale penetratie kan worden bewezen door de toon of vorm van de anale sluitspier. Zowel anale als vaginale maagdelijkheidstests worden universeel in diskrediet gebracht door medische experts als een schending van de medische ethiek en het ontbreekt aan enige
wetenschappelijke basis, en de wereld Medical Association heeft artsen opgeroepen niet langer deel te nemen aan de praktijk. Toch zijn er nog tal van landen die de 'testen' uitvoeren.

LEES OOK
EGYPTISCHE POLITIE LOKKEN HOLEBI'S & TRANS IN DE VAL
HOLEBI'S EN TRANS RISKEREN MEER DAN DE DOODSTRAF IN IRAN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 26 October, 2020 en 3338 keer gelezen.Reageer op dit bericht: