Opinie: Covid Vaccin
Goed er is nu een vaccin tegen Covid-19. Maar of dat goed nieuws is blijft afwachten.

Er is nog veel dat men niet weet over het virus. Dat hoeft volgens velen geen probleem te zijn.

Maar wat mij zorgen baart is dat mensen graag reizen en dat dit op termijn voor problemen gaat zorgen zelfs al is iedereen gevaccineerd, want het is ondertussen gebleken dat de helft, of meer dan de helft, van de wereld bevolking niet aan een vaccin kan komen, dat ze daar misschien zelfs nog twee jaar op moeten wachten.

Welk nut heeft het dan dat alle Belgen een vaccin krijgen? Als diezelfde Belgen nadien massaal naar landen gaan waar men niet gevaccineerd is?

En wat met dat in het geval een vaccin voor 95% werkt, wat dan met die overige 5% Moeten we dan massaal voor altijd een mondmasker blijven dragen? Want hoe ziek wordt men als je toevallig iemand bent waarbij het vaccin of niet werkt of je net bij die 5% hoort waarbij het vaccin niet beschermt?

Nee ik pleit niet tegen vaccins. Ik hoop zelfs dat zoveel mensen zich laten vaccineren. Maar ik maak me zorgen over de rest van de wereld, met landen waar men nog jaren zal moeten wachten op een vaccin, of landen die zelfs nooit een vaccin zullen krijgen, en het feit dat wij die wel gevaccineerd zijn massaal naar die landen gaan. We kunnen het negeren dat andere landen hun bevolking niet kunnen laten vaccineren, maar dat betekend wel dat wij die op vakantie gaan het virus dan opnieuw hier zullen importeren, en tegen die tijd is het vaccin dat we binnenkort gaan krijgen waarschijnlijk al uitgewerkt. (Men vermoedt dat het tussen de 8 en de 12 maanden zal beschermen).

Tom Vos.

Dit bericht is gepost op 14 January, 2021 en 307 keer gelezen.Reageer op dit bericht: