Brad Pitt schenkt geld voor het homohuwelijk.Sex symbool en Acteur Brad Pitt, en wederhelft van Angelina Jolie, heeft maar liefst ruim zeventigduizend euro geschonken om het op te nemen tegen Voorstel 8, dat de kiezers oproept om de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor homo's en lesbiennes in CaliforniŽ wil terugdraaien.

"Omdat niemand het recht heeft om andermans leven te bepalen, ook al is men het er niet mee eens. Omdat iedereen het recht heeft zijn of haar leven te leiden zoals men het wil, zolang het een ander niet schaadt, en omdat discriminatie geen plaats heeft in Amerika, gaat mijn stem naar gelijkheid en tegen Voorstel 8", aldus Pitt.

In juni van dit jaar nam CaliforniŽ de historische beslissing om als tweede Amerikaanse staat, na Massachusetts, het huwelijk open te stellen voor homo's en lesbiennes. Het is de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat men de kiezers vraagt het homohuwelijk te verbannen. Burgemeester Gavin Newsom van San Francisco, was de aanzetter tot een reeks rechtszaken die er voor zorgden dat het huwelijk werd opengesteld voor homo's en lesbiennes.

Eerder kon je bij ons lezen:
CaliforniŽ: Tegenstanders homohuwelijk krijgen flinke klappen + filmpje.
CaliforniŽ: Nieuwe poll toont nipte meerderheid pro homohuwelijk.
CaliforniŽ: referendum over homohuwelijk kan zorgen voor afschaffing.
Obama tegen en McCain voor het homohuwelijkverbod in CaliforniŽ.

Bron: nu.nl

Dit bericht is gepost op 18 September, 2008 en 4415 keer gelezen.Reageer op dit bericht: