Ook Steven Spielberg schenkt geld aan homohuwelijk in CaliforniŽ.Na Brad Pitt schonk Amerikaans regisseur Steven Spielberg (foto) samen zijn echtgenote, actrice Kate Capshaw, geld ten voordele van de strijd voor het behouden van het homohuwelijk in CaliforniŽ.

Spielberg schonk 100.000 dollar (ruim 69.000 euro) ten voordele van de holebi-gemeenschap. Het geld zal het burgerinitiatief steunen dat is opgestart nadat er een referendum werd afgekondigd om het homohuwelijk al dan niet terug af te schaffen.

In mei besliste het Californische hooggerechtshof dat een verbod op het homohuwelijk in strijd is met de grondwet, en stelde daarmee het burgerlijke huwelijk open voor homo's en lesbiennes. Maar conservatieve activisten ijveren voor het zogeheten Proposition 8 waarmee ze via een volksraadpleging willen pogen het homohuwelijk terug verboden te stellen.

Voorstanders van homo en lesbische huwelijken hebben in de afgelopen maanden ruim 10 miljoen dollar verzameld, de tegenstanders liggen voor met meer dan 16 miljoen dollar. Volgens de laatste peilingen is er slechts een krappe meerderheid om het homohuwelijk te behouden.

Eerder kon je bij ons lezen:
Brad Pitt schenkt geld voor het homohuwelijk.

Bron: hetnieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 23 September, 2008 en 2715 keer gelezen.Reageer op dit bericht: