Holebi en Marokkaans zijn mag niet, ook niet in België.Het tijdschrift Maks dompelt je aan de hand van de getuigenis van Yassin onder in de wereld van allochtone holebi's. Het verhaal begint als volgt: "Sinds vorige maand is het uit met mijn vriendje, en het ergste van al is dat ik mijn liefdesverdriet niet kan tonen".

Dat zijn de woorden van de 17-jarige Yassin, die voor zijn ouders, familie en de Marokkaanse gemeenschap verborgen moet houden dat hij homo is, want dat is nu eenmaal onverenigbaar met zijn allochtone roots. Zelf is hij die mening niet toegedaan maar zegt wel dat hij zich nooit zal durven outen als homo.

"Op school zeggen ze: Ben je holebi, kom daar dan vooruit. Maar dat gaat niet zomaar, als Marokkaan. Mijn familie verwacht dat ik trouw. Dat ik kinderen krijg, een gezin sticht. Als ik zeg dat ik homo ben, dan verstoten ze me. En ik hou van mijn ouders en broers, ik wil ze niet kwijt."

"Via internet leerde ik verschillende holebiverenigingen kennen, vond ik adressen van cafés waar veel homo's komen, maar omdat het allemaal 'Belgische' initiatieven zijn die veel nadruk leggen op je 'outen', voel ik me er niet door aangetrokken. Gelukkig is er Merhaba, een vereniging voor en door allochtone holebi's. Ik ga sinds enkele maanden naar het maandelijkse praatcafé. Ik ontmoet daar veel allochtonen met dezelfde gevoelens en problemen. Ik leer veel bij op dat praatcafé. Meer dan ik tot dan toe via internet had kunnen vinden. Op die manier sta ik sterker in mijn schoenen. En ook: ik kan er mijn liefdesverdriet even kwijt."

Het volledige verhaal lezen: Klik hier

Allochtone holebi's of jongens en meisjes met vragen over hun seksuele identiteit zijn wekom bij Merhaba. Dat kan via de telefoon (in het Nederlands via 0487 55 69 38 en in het Frans via 0487 55 69 39), in de Merhaba gezelligheidscafés in Brussel en Gent of op de maandelijkse Merhabafuiven. In Antwerpen organiseert ShoufShouf regelmatig thematische Soirees en bijeenkomsten voor allochtone holebi's.

Site van Maks: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Holebi.info stelt voor: Merhaba.
Holebi.info stelt voor: Shouf Shouf.
Het verzwegen leven van marokkaanse homo's, deel 2.
Het verzwegen leven van Marokkaanse homo’s.


Bron: maks.be

Dit bericht is gepost op 24 September, 2008 en 5974 keer gelezen.Reageer op dit bericht: