Ook Ellen DeGeneres wil homohuwelijk in CaliforniŽ redden.Na Brad Pitt en Steven Spielberg komt nu ook Ellen DeGeneres (foto) op voor het behoud van het homohuwelijk in CaliforniŽ. Niet echt verrassend gezien het feit dat de presentatrice recent in het huwelijksbootje stapte met actrice Portia de Rossi (foto 2).

Alles draait om een referendum naar aanleiding van proposition 8, waarbij men homo en lesbische huwelijken bij wet wil verbieden. In mei van dit jaar besliste het Californische hooggerechtshof dat het verbod op het homohuwelijk in strijd was met de grondwet en stelde daarmee het burgerlijk huwelijk open voor homo's en lesbiennes. Maar conservatieve en gelovige activisten willen via een referendum de klok terug draaien.

"Heel vreemd", schrijft DeGeneres op haar webblog. "De stembusgang heet 'huwelijksbescherming', maar het beschermt het huwelijk helemaal niet. Niet dat van u, en niet dat van mij". Verder waarschuwt ze voor de verwoording van de vraag. "Het is verwarrend opgesteld, wat natuurlijk de bedoeling is. Het is alsof iemand vraagt: 'Je wil geen dessert, toch?', waarop je 'ja' zegt, als je het wel wil terwijl je eigenlijk instemt dat je het niet wil en omgekeerd. Verwarrend hoor, net als Proposition 8 dus, als je voor homohuwelijken bent, moet je bij dit voorstel 'nee' stemmen. Niet vergeten!"

Het pasgehuwde beroemde koppel ziet het natuurlijk niet zitten dat de vooruitstrevende wetgeving in CaliforniŽ zou worden teruggedraaid. "Nu jullie het weten, vraag ik jullie om mijn raad te verspreiden. Ik smeek jullie. Ik kan niet anders. Ik kan mijn huwelijkscadeau's niet teruggeven, ik ben dol op mijn nieuwe broodrooster," aldus DeGeneres.

Tot op heden mogen Amerikaanse homo's en lesbiennes enkel trouwen, sinds 2003 in Massachusetts en sinds dit jaar in CaliforniŽ. In alle andere staten is het huwelijk voorbehouden aan man en vrouw, in sommige staten is er een expliciet wetsverbod op het afsluiten van een homo of lesbisch huwelijk.

Eerder kon je bij ons lezen:
Ellen DeGeneres model voor make-upmerk.
Ook Steven Spielberg schenkt geld aan homohuwelijk in CaliforniŽ.
Brad Pitt schenkt geld voor het homohuwelijk.

Bron: demorgen.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 September, 2008 en 2632 keer gelezen.Reageer op dit bericht: