Vlaamse holebi's en Hiv - Take Care Week (tot 1.12).Holebifederatie Persbericht:
Take Care Week : Holebi-organisaties sensibiliseren rond (mensen met) hiv

Sensoa en de Holebifederatie roepen homohoreca en holebiverenigingen op in de week voor Wereld Aids Dag een actie uit te werken rond de aidsproblematiek om zo tot een echte “Take Care week” te komen.

De voorbije jaren werd hiv steeds minder zichtbaar onder homomannen. Door het taboe om je te outen over je eigen besmetting, lijkt het niet zo’n groot probleem te zijn. Dit terwijl wellicht één op twintig van de Belgische homomannen geïnfecteerd is. De Take Care week wil met een boodschap van solidariteit de aandacht vestigen op mensen met hiv en benadrukken dat hiv het probleem is, niet mensen met hiv.

Hiv is ongeneeslijk maar behandelbaar. Met de juiste medicatie ga je er niet meer aan dood. Maar de angst om je als seropositief te outen bij andere homomannen is groot. Hiv is vaak een taboe. Seropositieve homomannen wachten vaak tot ze iemand beter leren kennen om het te vertellen. Hierdoor wordt hiv steeds minder zichtbaar. Die groeiende onzichtbaarheid is gevaarlijk.

Sensoa en de Holebifederatie hebben de handen in mekaar geslagen voor de Take Care Week. Onder het motto ‘7 dagen voor hiv’ roepen zij holebiverenigingen en horecazaken op om iets extra te doen gedurende de week voor Wereld Aids Dag (1 december).

De Take Care Week brengt een boodschap van solidariteit en legt de nadruk op het feit dat hiv het probleem is, niet mensen met hiv. Een discussieavond, een Take Care Week-drankje als fundraiser, solidariteitslintjes uitdelen op de Grote Markt, … het zijn maar enkele van de activiteiten die gepland zijn over heel Vlaanderen.

Die activiteiten kan je terug vinden op de site van take care . Op deze site kunnen deelnemende verenigingen en horecazaken zelf hun ideeën toevoegen. Of ze kunnen er inspiratie vinden voor een activiteit. Take Care is een gezamenlijk initiatief van de Holebifederatie en Sensoa en zal de komende jaren herhaald worden.

Website Take Care: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Take Care Week in Antw, Leuven, Brussel, Gent enz.


Bron: holebifederatie.be

Dit bericht is gepost op 21 November, 2008 en 2204 keer gelezen.Reageer op dit bericht: