Eerste lesbische vrouw in Boer Zoekt Vrouw.Voor het eerst doet er een lesbische vrouw mee aan het VTM programma Boer Zoekt Vrouw. De 43 jarige Conny Van der Veken runt een mestkalverenbedrijf in het Antwerpse Meer en is op zoek naar een leuke vrouw.

In de startaflevering zegt Conny aan presentatrice Dina Tersago (foto) dat ze in haar pubertijd wel eens met een jongen was uitgeweest, maar toen ze voor het eerst, op haar negentiende een meisje kuste wist ze meteen dat is het.

Conny is daarmee de eerste boerin die een vrouwelijke partner zoekt via het programma Boer Zoekt Vrouw. Maar in de eerste plaats is ze een lieve warme vrouw, die graag lacht en oprecht op zoek is naar een nieuwe liefde. Ze heeft een stukgelopen relatie van zeventien jaar achter de rug. Uit die relatie komen drie kinderen. Conny is niet de biologische moeder, maar wél de 'meemoeder' van een tweeling van bijna zestien en een dochter van veertien. Ze hebben co-ouderschap.

Haar deelname is ook met de kinderen besproken en ze zijn erg enthousiast, sterker nog ze zien (nog) een nieuwe mama best wel zitten. Dat ze ingeschreven is voor het programma komt door haar vriendinnen. Zij vonden dat ze wat vaker buiten moest komen.

Over haar stiel: Conny is nogal gehecht aan haar kalfjes. "Ik praat tegen die beestjes en ze reageren daar ook op. Het spreekt dan ook voor zich dat wanneer zo'n dier ziek is, je niet even de deur achter je dichttrekt en zegt nu gaan wij samen eens iets leuks doen. Die nieuwe vriendin zal me toch een beetje moeten delen met mijn kalfjes."

Of Conny denkt dat lesbisch Vlaanderen zit te wachten om in de boerenstiel te stappen? "Mocht ik mijn droomvrouw vinden en zij is bereid in het bedrijf mee te werken, dan is dat natuurlijk fantastisch. Heeft zij evenwel een job, dan kan ze die uiteraard houden. Ik zoek geen extra werkkracht, hé!"

Het is nog niet zeker of de ervaringen van Conny in het najaar op het scherm zullen komen. Want enkel de vijf vrijgezellen die de meeste brieven ontvangen, mogen in het vijfde Boer Zoekt Vrouw seizoen op pad met Dina Tersago.

Conny hoopt dat er veel vrouwen in hun pen zullen kruipen. "Dat zou anno 2009 toch geen probleem meer mogen zijn." Conny en de negen andere boeren stellen zichzelf voor in de startaflevering op maandag 20 april om 20:35 op VTM

Geïnteresseerde dames kunnen een brief met twee recente foto's sturen naar boer zoekt vrouw, postbus 400
1800 Vilvoorde of mailen naar boerzoektvrouw@vtm.beBron: gva.be en de standaard.be

Dit bericht is gepost op 18 April, 2009 en 12196 keer gelezen.Reageer op dit bericht: