Belgische profvoetballers tegen homo's.De profvoetballers uit de Belgische eerste klasse zijn massaal gekant tegen de invoering van kerstvoetbal en play-offs. Daarnaast vindt een grote meerderheid dat er in de hoogste afdeling geen plaats is voor homo's.

Dit blijkt uit een enqute die Sport/Voetbalmagazine uitvoerde bij meer dan 300 spelers. Maar liefst 67,8 % van de spelers vindt dat er in de eerste klasse geen plaats is voor homo's. Daarnaast is 81,2 % tegen de invoering van kerstvoetbal vanaf komend seizoen en 65,1 % kant zich tegen de play-offs.

Op de vraag wat het grootste probleem in Belgi is, worden oncomfortabele stadions (24,7 %), de arbitrage (19,9 %) en het niveau van de clubbesturen (16,4 %) als grootste pijnpunten naar voor geschoven. De trainer met wie de spelers het liefst zouden werken is Standard-coach Laszlo Blni (36,3 %) voor Michel Preud'homme (Gent/16,5 %) en Jan Ceulemans (Westerlo/12,8 %).

Homo zijn en voetballen blijkt dus nog steeds niet zo vanzelf sprekend te zijn. Het mag dan ook niet verwonderlijk zijn dat er tal van zowel Belgische als buitenlandse homo's zich verenigen in een eigen voetbalploeg en dat er jaarlijks tal van sport evenementen worden georganiseerd, in binnen- en buitenland, voor en door holebi's, die trouwens integenstelling tot de hetero sportevenementen wl open staan voor iedereen, dus ook voor hetero's.

Eerder kon je bij ons lezen:
Spaanse spits van voetbalclub Newcastle uit de kast.
Britse jongen van 14 veroordeeld voor homofobie tegenover profvoetballer.


Bron: destandaard.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 June, 2009 en 3340 keer gelezen.Reageer op dit bericht: