Interview met eerste lesbienne uit Boer Zoekt Vrouw.Update: Vlaamse overheid wil geen lesbienne in Boer zkt Vrouw.

In de nieuwe Dag Allemaal (van 8 Sept 09) staat een interview met de eerste lesbische vrouw die in het televisieprogramma: 'Boer Zoekt Vrouw', op zoek gaat naar een partner.

De Lesbische boerin blijkt bovendien de populairste vrijgezel, wat blijkt uit cijfers van brieven die de deelnemende vrijgezellen kregen. Conny kreeg de meeste reacties, ze kreeg maar liefst 65 brieven.

Een samenvatting van het interview uit Dag Allemaal:

Conny Van der Veken, 43, heeft er al een relatie van zeventien jaar opzitten met een vrouw. Zij is de eerste dame die in 'Boer Zoekt Vrouw' op zoek gaat naar een vriendin. "Mijn kinderen zeggen dat ik niets te verliezen heb, en gelijk hebben ze."

Dag Allemaal ontmoet Conny op haar boerderij in Meer bij Hoogstraten. Daar woont ze samen met haar Duitse herder, een kat en een stal vol dikbilkalveren. Daarnaast zijn er ook nog de kinderen, de tweeling Brett en Phoebe van 16 en de 14-jarige Rhoe. Om de andere week wonen de kinderen bij hun biologische moeder.

Hoe kwam Conny erbij om mee te doen aan het programma? "Eigenlijk was het allemaal maar om te lachen, ik was helemaal niet op zoek naar een vrouw. Maar mijn vrienden bleven maar aandringen, en ook mijn kinderen zeiden: 'Mama, wat heb je eigenlijk te verliezen?'. Ze hebben gelijk, dus waarom niet?."

Conny vond tussen de 65 brieven ook enkele schrijfsels van mannen. Dag Allemaal vroeg of deze heren een kans maken bij de lesbische boerin. "Nee, maar er zijn er altijd die denken dat ze mij kunnen bekeren. Dat maak ik wel vaker mee. Maar ik val resoluut alleen op vrouwen."

Gelukkig waren ze bij Conny thuis erg ruimdenkend over holebi's. Ouders, broers en zussen aanvaarden haar meteen. Een depressie heeft ze omwille van haar seksuele geaardheid nooit gehad. Maar ze heeft het wel een tijdje met jongens geprobeerd maar toen leerde ze al snel dat het niet juist zat.

Twee jaar geleden gingen Conny en haar ex-vriendin uiteen. Maar volgens eigen zeggen was ze van in het begin niet écht op zoek naar een andere partner. "Ik heb de stap om mee te doen niet gezet met het idee van: 'nu geraak ik eens van straat'. Ik ben daar heel nuchter in. Mocht het gebeuren dan graag, maar ik reken er niet op. Ik doe het voor de ervaring, en als het me vriendschap oplevert heb ik eigenlijk al gewonnen.

De drie kinderen werden verwekt via een in-vitrobehandeling maar niet met een anonieme donor. Conny en haar toenmalige vriendin kozen voor een bekende donor namelijk een vriend des huizes. De kinderen kunnen hun vader contacteren wanneer ze maar willen. Dat vonden Conny en haar ex toen erg belangrijk. Toen de kinderen twaalf waren kregen ze te horen wie hun verwekker oftewel vader is.

Dag Allemaal vroeg ook nog: Hoe groot is de kans dat je iemand zal vinden via 'Boer Zoekt Vrouw'?. "Het is eigenlijk nog wat vroeg om daarover nu al uitspraken te doen. Maar tijdens het speeddaten in de tweede aflevering, zat er iemand die me gecharmeerd had: Dominique. Maar ik zeg het, laten we niet vooruit lopen op de zaken.

Het volledige verhaal kan je lezen in de nieuwe Dag Allemaal van 8 september. Meer info over het programma, de kandidaten, foto's enz: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Eerste lesbische vrouw in Boer Zoekt Vrouw.


Bron: dag allemaal en holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 September, 2009 en 7779 keer gelezen.Reageer op dit bericht: