Vlaamse overheid wil geen lesbienne in Boer zkt Vrouw.Zopas kon je bij ons een interview lezen met de eerste lesbische vrouw in het programma: 'Boer Zoekt Vrouw'. Inmiddels blijkt dat onze Vlaamse overheid geen lesbiennes in het vtm-programma wenst.

Twee lesbische vrouwen die wilden meedoen aan het programma, en die zich daarmee kandidaat hadden gesteld voor de verovering van de eerste deelnemende lesbische boerin, haakten recent af omdat ze vanuit hun werk het signaal kregen dat ze daarmee hun werk konden verliezen. Eén kandidate werkt bij het leger, een ander bij de Vlaamse overheid.

Ingrid Pelsers, emancipatieambtenaar bij de Vlaamse overheid, reageert gechoqueerd. "Ik roep de kandidate die bij ons werkt en die door haar chef teruggefloten werd, op om zich bij mij te melden. Dit kan echt niet. Deelname aan het programma brengt de waardigheid van haar functie, welke die ook mag zijn, helemaal niet in het gedrang. Wij willen het juist aanmoedigen dat ambtenaren die holebi zijn, of allochtoon, of een handicap hebben, zich meer laten zien."

Uit een rondvraag van Pelsers onder het personeel blijkt dat meer dan de helft van de holebi-ambtenaren in de Vlaamse administratie al seksuele intimidatie heeft ondervonden op het werk. ‘Meestal onder de vorm van misplaatste grappen. Het probleem doet zich vaker voor in technische diensten en buitendiensten, waar een sfeer van mannen-onder-elkaar heerst. De Vlaamse administratie is daarin niet anders dan andere sectoren, maar we willen er wel bewust tegen optreden.’

Volgens het productiehuis van 'Boer Zoekt Vrouw' bekleedt de vrouw een 'mooie functie' binnen de Vlaamse administratie, en werd daarom door haar chef tot de orde geroepen. Pelssers: ‘Als ze zelf leidinggevend is, is het des te jammer dat ze niet aan dit programma durft mee te doen. Ze zou met haar deelname juist een voorbeeld stellen en als rolmodel kunnen dienen. Maar onze rondvraag binnen de administratie heeft ons ook geleerd dat er maar weinig vrouwen in hogere functies durven uitkomen voor hun geaardheid. Ik ken er, behalve mijzelf, binnen onze administratie maar één. Er moeten er meer zijn.’

Wat gaat Pelssers doen wanneer ze weet om wie het gaat? ‘Dan kunnen we de hogere leidinggevende van de vrouw uitnodigen voor een gesprek. Die persoon moet zijn excuses aanbieden," klinkt het.

Eerder kon je bij ons lezen:
Interview met eerste lesbienne uit Boer Zoekt Vrouw.

Bron: destandaard.be

Dit bericht is gepost op 10 September, 2009 en 3314 keer gelezen.Reageer op dit bericht: