Ouders overleden Antwerpse lesbische moslima aangehouden.Antwerpen: Eind vorige maand kon je bij ons lezen over de dood van de 18-jarige Marokkaanse Layla die stierf na een bizar ritueel waarbij ze zware brandwonden opliep, omdat ze lesbisch was klonk het toen vanuit de Marokkaanse gemeenschap. Haar ouders werden vorige week door de onderzoeksrechter aangehouden.

De ouders van Layla worden ervan verdacht als mededader opzettelijke slagen en verwondingen te hebben toegebracht aan hun dochter. Hun aanhouding is afgelopen dinsdag door de raadkamer bevestigd waarna de ouders in beroep gingen.

Volgens de advocaat van de ouders hadden deze de hulp van een gebedsgenezer in geroepen omdat ze geloofde dat het meisje door kwade geesten of duivels bezeten was. Hij ontkende daarbij dat haar lesbische geaardheid er iets mee te maken had, want volgens hem was de moeder al lang op de hoogte. Volgens de advocaat had Layla buikklachten, en at of dronk ze niet meer, daarbij zou ze ook regelmatig rare gezichten hebben getrokken. Layla zou volgens de advocaat zelf gedacht hebben dat er iets kwaads in haar was geslopen.

De gebedsgenezer, die eerder al werd aangehouden, had meerdere sessies met het meisje bij haar thuis in de Antwerpse wijk Dam. Volgens zijn advocaat las hij enkel gebedsverzen voor, maar de ouders betwisten dat. Volgens de moeder goot de gebedsgenezer heet water over Layla's been waarna ze over negen procent van haar lichaam brandwonden had. Of ze daar ook daadwerkelijk is aan gestorven is nog niet duidelijk. De wetsgeneesheer kon zijn bevindingen op heden nog niet bekend maken.

De advocaat van de ouders benadrukt dat zijn cliŽnten enkel het beste met hun dochter voorhadden. "Ze hebben haar nooit pijn of kwaad willen doen. Zelfs toen het meisje achteruit ging, dachten ze echt dat, dat door de duivel kwam. De moeder had ook schrik dat als ze de politie over de rol van de gebedsgenezer vertelde, hij de kwade geesten op de andere kinderen zouden laten overgaan. Daarom durfde ze aanvankelijk niets te zeggen."

Over twee weken verschijnen de ouders voor de kamer van inbeschuldigingstelling, die moet oordelen of ze al dan niet aangehouden blijven.

Eerder kon je bij ons lezen:
18-jarige Antwerpse vermoord omdat ze lesbisch was.


Bron: hln.

Dit bericht is gepost op 05 November, 2009 en 3743 keer gelezen.Reageer op dit bericht: