Wereld Aids Dag, mét BV campagne, concert, acties enz...Wereldwijd zijn er momenteel meer dan 30 miljoen mensen geïnfecteerd met het hiv-virus. Deze mensen worden nog steeds gestigmatiseerd, uitgesloten en gediscrimineerd. Om hierop de aandacht te vestigen wordt er op 1 december (Wereld Aids Dag) en de week ervoor overal ter wereld actie gevoerd. Ook in Vlaanderen. Toon je solidair met mensen met hiv en doe mee!

Omdat discriminatie van mensen met hiv problematisch blijft, lanceert Sensoa voor de derde maal de solidariteitscampagne: 'Sluit hiv uit, niet wie seropositief is'. Bekende Vlamingen dagen (opnieuw) het publiek uit. Hoe zouden ze reageren mocht één van hen seropositief zijn? Deze campagne is gebaseerd op een Frans idee en werd samen met het communicatiebureau TBWA naar Vlaanderen vertaald. De jonge fotografe Katrijn Van Giel legde de BV's vast in indringende zwart-wit beelden. Dit jaar werden Freek Braeckman, Véronique De Kock, Elodie Ouedraogo, Brahim, Sofie Engelen en Roel Vanderstukken bereid gevonden te figureren in de campagne. Meer info, inclusief affiches: Klik hier.

Verder is er nog vanalles te doen, gaande van een brei een sjaal actie tot een concert met vele bekende namen:

Take Care Week - 23 tot 30 november:
Is een gezamenlijk initiatief van de Çavaria en Sensoa. Met de Take Care Week willen we de aandacht vestigen op hiv, een virus dat onevenredig veel homomannen treft en waarvoor nog steeds geen genezing voorhanden is. Meer info: Klik hier.

Knitting against aids:
Brei een sjaal actie. Een initiatief van het Roze Huis – Antwerpse Regenboogkoepel. Zij roepen iedereen op een sjaal te breien en die aan het Roze Huis te doneren. Die sjaals worden van 23 tot 30 november verkocht in de Antwerpse Stadsfeestzaal ten voordele van Designers Against Aids en Geef om Aids van Sensoa. Meer info: Klik hier.

Solidariteitsoptocht:
Op 1 december trekt er zoals elk jaar een optocht door Brussel voor meer solidariteit met mensen met hiv of aids. De optocht vertrekt om 19u op het Muntplein en eindigt met een quiltspreiding in het stadhuis. Daarvoor kan je op het Muntplein naar de solidariteitsmarkt. Die opent om 12u al zijn deuren.

Benefietconcert:
Op 1 december kan je in de Roma (Antwerpen) naar een benefietconcert ten voordele van Afrikaanse aidswezen. Grote namen als Sioen, Zap Mama en Raymond van het Groenewoud komen er optreden. Diezelfde dag wordt er ook een kunstwerk van Jan Fabre geveild voor het goede doel. Meer info: Klik hier.

Doe mee!
Laat Wereld Aids Dag niet onopgemerkt voorbij gaan en doe mee! Draag het rode lintje, hang de poster op, laat je zien op één van de vele acties… Of beter nog: organiseer zelf iets. Doe een freeze, verkoop pins voor het goede doel, besteed er aandacht aan in de klas of op school… Er is van alles dat je kan doen en Sensoa kan je daarbij ondersteunen. Meer info: Klik hier.

Lees ook:
- Aidsvaccin minder effectief dan gedacht: Klik hier om het artikel te lezen.
- Mensen met aids of hiv mogen VS voortaan weer binnen: Klik hier om het artikel te lezen.
- EU stelt aidsbestrijdingstrategie voor komende vier jaar voor: Klik hier om het te lezen.

Bron: sensoa.be

Dit bericht is gepost op 19 November, 2009 en 6612 keer gelezen.Reageer op dit bericht: