Spanje onderzoekt ziekenhuis dat holebi's geneest.Spanje: De regionale regering van CataloniŽ, in het noordoosten van Spanje, heeft zopas een onderzoek geopend naar een ziekenhuis dat er van wordt verdacht een behandeling aan te bieden die homoseksualiteit geneest. Dat werd bekend gemaakt door een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid van de Catalaanse regering.

"Er is een onderzoek geopend naar de Policlinica Tibidabo van Barcelona", zei de woordvoerster. "We beschouwen homoseksualiteit niet als een ziekte, verre van", voegde ze eraan toe. Het ziekenhuis riskeert een boete indien het effectief dergelijke behandelingen aanbiedt.

De behandeling die van homo's en lesbiennes heteroseksuelen zou moeten maken bestaat uit een medicijnenkuur en psychologische begeleiding. De personen die om een dergelijke behandeling vragen zouden vooral praktiserende gelovigen zijn, mensen die menen dat hun religie onverenigbaar is met hun seksuele geaardheid.

De Catalaanse vereniging voor homoseksualiteit "Coordinadora Gai Lesbiana" (CGL) liet weten erg verheugd te zijn over het besluit van de lokale regering.

Homoseksualiteit is niet langer strafbaar in Spanje sinds 1979, vier jaar na de dood van dictator Francisco Franco. Sindsdien heeft Spanje grote vooruitgang geboekt in de verdediging van de rechten van homoseksuelen. Het is sinds 2005 ťťn van de weinige landen die homohuwelijken en adoptie door homoseksuele koppels toelaat.

Het willen genezen van homo's en lesbiennes komt overal voor. In Nederland voornamelijk onder praktiserende gelovigen en allochtonen. Maar ook in de Verenigde Staten, Groot-BrittanniŽ en andere landen denken sommige mensen homoseksuelen te kunnen genezen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ruim acht op tien deelnemers van zogenaamde wordt weer hetero therapieŽn nadien zelfmoord plegen. Niet verwonderlijk wanneer je weet dat homo of lesbisch zijn is aangeboren en dus niet kan worden genezen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 June, 2010 en 3809 keer gelezen.Reageer op dit bericht: