Zaak Brugse homo moordenaar van start, Debby Pfaff op getuigenbank.Brugge: Zopas is het proces gestart tegen Jarrik Pauwelyn (foto rechts), de 22-jarige jongeman die in 2007 de horeca-uitbater Johan 'Jan' Roose vermoorde in Blankenbergen. Eén opvallende getuige was getuige Debby Pfaff (foto links) ze woonde drie jaar samen met de Blankenbergenaar en vermoorde homo.

Deze ochtend werd Pauwelyn ondervraagt door het Brugse Hof van Assisen die begon met een half uur vertraging omdat een van de juryleden onwel werd en moest worden vervangen. Daarna ging het vooral over de 'moeilijke' jeugd van Pauwelyn.

Dader en slachtoffer woonde een tijdje samen. Pauwelyn maakte duidelijk dat hij niet opgezet was met de talloze seksuele avances van Roose. Hij gaf toe wel eens te zijn ingegaan op die avances maar naar eigen zeggen weigerde hij daarna kordaat om nog seks te hebben met het slachtoffer. Bij verdere vragen over seks houdt Pauwelyn de lippen stijf op elkaar omdat hij zich zou schamen om wat er is gebeurd.

In februari 2007 sloegen de stoppen door bij Pauwelyn toen Roose weer eens naar een douchende Pauwelyn stond te kijken. Die wist dat de deur op slot kon, maar had er naar eigen zeggen nooit bij stil gestaan om dat te doen. Toen Pauwelyn, Roose betrapte op het gluren verkocht hij hem een slag in het gezicht en haalde een mes.

Volgens Pauwelyn wilde hij het slachtoffer enkel bedreigen en hem duidelijk maken dat het genoeg was geweest. Naar eigen zeggen kreeg hij toen een slag terug van Roose waarop hij in een reactie met het mes uithaalde waarop een gevecht volgde waarbij Pauwelyn Roose wurgde. Later gaf Pauwelyn het slachtoffer nog tien messteken, waarvan hij er maar één bekent. Pauwelyn reed daarna met het lijk in de koffer naar Brugge, waar hij de wagen achterliet in de Maria van Bourgondiëlaan.

Op de vraag waarom Roose dood moest, kon Pauwelyn geen antwoord geven. Hij blijft echter volhouden dat hij Roose niet wou vermoorden. Pauwelyn zei na drie jaar gevangenis dat hij het verschrikkelijk wat er gebeurd is verschrikkelijk vindt en dat hij hoopt zijn leven nog op orde te krijgen. Het enige duidelijk wat tijdens de rechtzitting duidelijk werd is dat Pauwelyn naar eigen zeggen en ook bevestigd door zijn ouders een moeilijke jeugd had waarbij hij na de scheiding van zijn ouders op jonge leeftijd uit huis was gezet wegens het gebruik van drugs. Volgens Pauwelyn gebruikte Roose ook drugs maar deze opmerking werd door de volgende getuige weerlegd.

Opmerkelijk getuige was Debby Pfaff.
De dochter van ex-nationaal doelman Jean-Marie Pfaff woonde eerder drie jaar samen met het slachtoffer. Debby Pfaff, 35, werd gisteren ondervraagt over de moord op Jan Roose. 'Ik leerde hem kennen toen ik vertegenwoordiger was voor Gerolsteiner', zei Pfaff. 'Hij zocht versterking voor zijn pas geopende Grand Café, een bijzonder mooie zaak. Eind mei 1997 kreeg ik een proefcontract, gevolgd door een vast contract. Omdat ik van Antwerpen was, mocht ik blijven logeren in de villa van mijn werkgever. Ik had mijn eigen slaapkamer met aangrenzende badkamer.'

'Het was een fantastische tijd', vertelde Pfaff. 'Jan was bijzonder gastvrij en zou iedereen onderdak hebben gegeven. Je kon er in elk geval niet naast kijken dat hij homo was. Ik heb wel nooit gezien dat er andere mannen bleven slapen. We konden uren babbelen met elkaar. Hij luisterde naar mijn opmerkingen. Ik wees hem er vaak op dat hij te braaf was. We waren net als man en vrouw. Indien hij geen homo was geweest, dan was hij zeker van mij geweest. Hij sprak me altijd zo lief aan met poppemieke.'

'Uiteindelijk kreeg ik na drie drukke seizoenen in Blankenberge een burn-out. Mijn ouders en mijn zus kwamen me halen en vóór eind augustus was ik weg. Jan was boos, want hij stond er alleen voor bij de drukke Bloemenstoet. Ik ben naar Italië getrokken, waar ik een tijdje bij een vriend heb gewoond. We bleven telefonisch contact houden, tot tweemaal per maand. Het waren steeds bijzonder lange telefoontjes.'

'In één van die gesprekken had Jan het over Jarrik, die hij mijn vroegere kamer had gegeven. Hij vertelde me dat hij Jarrik een bijzonder mooi manneke vond. Ik denk dat Jan niet alleen wou zijn in de villa als hij 'savonds laat thuiskwam. Ik kan me niet voorstellen dat hij opdringerig was. Ik kan hem beschrijven in vijf woorden: eerlijk, lief, sociaal, een speelvogel, maar ook een echte zakenman.'

Meester AnnetteVermout, één van de advocaten van de beklaagde, wou nog weten van DebbyPfaff of ze ooit drugs had aangetroffen in de woning van Roose. 'Ik moet dat ten stelligste ontkennen. Het enige wat hij had, was een flesje poppers, iets wat je kan kopen in een seksshop. In die drie jaar heb ik nooit gezien dat dat flesje werd vervangen.' Het arrest wordt komende donderdag verwacht.

Eerder kon je bij ons lezen:
Brussel: Man slaat homo halfdood en urineert op zijn lichaam.
Gentse man verkacht vriend uit homohaat.
Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Europees onderzoek: Kledij en geaardheid voornaamste reden tot pesten.
Oudste vrouw die drieling krijgt is 66, en oudste vrouw die kind kreeg strevende.
Uniek: Britse voetballer blij met homo gerucht.
Amsterdam: lesbische vrouw in elkaar geslagen.
Sharon en Kelly Osbourne schreeuwden homofoben weg.
Beautiful Thing in Vlaanderen omdat er terug meer homofobie is.
Kijk daar zwemt een visstick...
Dief steelt vieruurtjes uit kleuterklasje.
Negende land waar homo's en lesbo's mogen trouwen is een feit.
Angelino brengt Nederlandstalige PopDance voor holebi-jongeren.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: demorgen en destandaard

Dit bericht is gepost op 16 June, 2010 en 8246 keer gelezen.Reageer op dit bericht: