De oudste vrouw die drieling kreeg en de oudste vrouw die ooit kind kreeg.Delhi, India: Een 66-jarige vrouw mag zich de oudste vrouw ter wereld noemen die van een drieling bevallen is. Batheri Devi (foto) raakte zwanger na een derde poging met IVF.

Met de geboorte van de drieling, twee jongens en een meisje, bracht Devi de droom van haar man in vervulling. "Ik heb altijd al erfgenamen gewenst en dankzij haar heb ik er nu ineens drie," aldus de 64 jarige vader. Het koppel is inmiddels 44 jaar gehuwd en Deva heeft nog twee andere vrouwen zonder kinderen.

De 66 jaar oude vrouw raakte zwanger dankzij de IVF-behandeling in het Indiase National Fertility Center. Dat centrum kwam eerder in opspraak toen bekend werd dat de oudste moeder ter wereld, Rayo Lohan, 72, op sterven ligt na complicaties na een IVF-behandeling.

Lohan beviel op haar zeventigste van dochter Raveen, maar later doken er tal van complicaties op. Haar baarmoeder scheurde na de keizersnede en de vrouw heeft een grote cyste op een van haar eierstokken. Inmiddels is ze aan bed gekluisterd en zelfs te zwak om voor haar 18 maanden oude dochter te zorgen.

Toch zegt Lohan tevreden te zijn dat ze de IVF-behandeling heeft laten doen. "Ik wou een kind en ik heb lang genoeg geleefd om een kind te baren. Nu zal mijn zus voor haar zorgen. Ze heeft trouwens tantes en nonkels genoeg om voor haar te zorgen," aldus de 77-jarige moeder. De titel van oudste moeder ter wereld van een drieling stond eerder op naam van een 59-jarige vrouw uit Parijs. Zij kreeg een behandeling in Vietnam.

Eerder kon je bij ons lezen:
Oma van 72 krijgt kind met kleinzoon van 26.
Man gelooft super bizar zwangerschapsverhaal echtgenote.
Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Europees onderzoek: Kledij en geaardheid voornaamste reden tot pesten.
Uniek: Britse voetballer blij met homo gerucht.
Zaak Brugse homo moordenaar van start, Debby Pfaff op getuigenbank.
Kijk daar zwemt een visstick...
Spanje onderzoekt ziekenhuis dat holebi's geneest.
Sharon en Kelly Osbourne schreeuwden homofoben weg.
Beautiful Thing in Vlaanderen omdat er terug meer homofobie is.
Homo & Lesbische rokers hebben meer kans op....
Paus met erectie zorgt voor opschudding + foto.
Vlaams politicus vraagt steun Eu-president inzake homofobie.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: demorgen.be

Dit bericht is gepost op 16 June, 2010 en 7309 keer gelezen.Reageer op dit bericht: