Brusselse agenten die homo's thuis te hard aanpakten gestraft.Brussel: de correctionele rechtbank heeft twee politieagenten veroordeeld tot gevangenisstraffen van 7 en 6 maanden met uitstel, omdat ze tijdens een interventie te gewelddadig optraden tegen een ruzie makend homo koppeltje en dit nadien probeerden te verbergen in hun proces-verbaal.

De twee agenten zijn afkomstig uit de zone van de lokale politie in Zaventem. Eén van de twee is sinds de feiten overgeplaatst naar een Limburgse politiezone, zijn collega doet voorlopig administratief werk in de zone Zaventem.

Op een avond moesten de twee agenten voor de zoveelste keer tussen komen in een hoogoplopende ruzie tussen een homo-koppeltje. Volgens de moeder van één van de ruziemakers werd daarbij een mes gebruikt. Eén van de agenten haalde daarom bij aankomst meteen zijn vuurwapen boven en gebruikte het om een van de twee mannen, die kwam opendoen met een schaar in de hand, op de grond te dwingen. Zijn collega gebruikte vervolgens veel fysiek geweld om de tweede man te overmeesteren?.

Nadien lieten zowel de twee ruziemakers als de collega's van de politieagenten weten dat ze van mening zijn dat de twee agenten overdreven geweld hebben gebruikt tijdens hun interventie. Zo zouden ze de twee homo arrestanten hebben geschopt en geslagen. nadien zouden ze er dan nog bij hun collega's op aangedrongen hebben om gelijklopende verklaringen af te leggen.

De rechtbank gaf toe dat er bij een interventie waarbij mogelijks sprake was van messteken, enige dwang kon te pas komen maar oordeelde dat de twee agenten daarin overdreven hadden. Bovendien hadden ze in hun proces-verbaal een opgekuiste versie van de feiten gegeven. De agenten moeten de slachtoffers verder 500 euro schadevergoeding betalen.

"Of de agenten homofoob waren is niet bekend en vermoedelijk heeft men er ook niet naar gevraagd. Nergens staat in het originele artikel iets te lezen over homofobie, en in de titel staat zelfs niet vermeld dat het om homo slachtoffers gaat. We horen je al roepen wat maakt het uit of het om homo's of hetero's gaat. Normaal zouden wij zeggen NIETS. Maar in dit geval stellen wij ons toch vragen, vooral wanneer je weet dat Belgié ondergerapporteerd is inzake homofobe incidenten in eigen land," aldus holebi.info.

Eerder kon je bij ons lezen:
Officiële cijfers homofobie in Belgié wijzen op onderrapportering.
Gentse man verkacht vriend uit homohaat.
Brussel: Man slaat homo halfdood en urineert op zijn lichaam.
Een kleine greep uit ons overige Holebi & Hetero nieuws:
Beautiful Thing in Vlaanderen omdat er terug meer homofobie is.
Zaak Brugse homo moordenaar van start, Debby Pfaff op getuigenbank.
Utrecht niet langer veilig voor holebi's door allochtone jongeren.
Amsterdam gaat homofoben, naar reeks van aanvallen aanpakken...hoe? lees het snel.
Europees onderzoek: Kledij en geaardheid voornaamste reden tot pesten.
Angelino brengt Nederlandstalige PopDance voor holebi-jongeren.
Dief steelt vieruurtjes uit kleuterklasje.
Negende land waar homo's en lesbo's mogen trouwen is een feit.
Krijgt België de tweede openlijke holebi premier ter wereld?
3-jarige rookt en zuipt na ongeval.
De oudste vrouw die drieling kreeg en de oudste vrouw die ooit kind kreeg.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: hln.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 June, 2010 en 4002 keer gelezen.Reageer op dit bericht: