Duiveltjesdag voor Yasmine, collega herdenking en brief van zus.Vandaag en percies n jaar geleden stond de Vlaamse showbizz en holebi wereld even stil. Zangeres en presentatrice Yasmine had zich van het leven beroofd. Het schokkende nieuws zorgde voor heel wat opschudding en berichtgevingen.

Yasmine, wiens echte naam Hilde Rens is, kon het leven niet meer aan. Ze liet een dochtertje, een ex, vrienden en familie in grote droefheid achter op die 25ste juni van vorig jaar. Ze was vooral bekend als presentatrice van het showbizzprogrammpa 'De Rode Loper' en van 'Zo is er maar n', een show waarin het Nederlandse lied centraal stond. Daarnaast was ze zelf ook zangeres en bekend van nummers als: 'Vraag me niet waarom' en 'Porselein'.

Fans van de overleden zangeres hebben via een Faceboek-pagina mensen opgeroepen om 25 juni uit te roepen tot Duiveltjesdag. Bedoeling is dan om tussen half 12 en middernacht een Duvel te drinken op een terras, aan de toog of gewoon thuis. Wel moet er geklonken worden op 'de schoon madam'. Yasmine had een voorliefde voor het straffe bier. Ze zei ooit in een interview dat ze na haar dood een geweldig feest met Duvel en lekkere hapjes wenste.

Daarnaast herdenken ook haar collega's van 'De Rode Loper' de zangeres en presentatrice. "We missen haar nog elke dag en denken nog vaak aan haar terug. Daarom n omdat 'De Rode Loper' ook hr programma was, willen we Yasmine op vrijdag herdenken", aldus collega Evy Gruyaert. Vier mensen die haar professioneel en priv gekend hebben zullen in het programma herinneringen op halen over haar. ('De Rode Loper', vrijdag 25 juni om 18.10 uur op En.) En op 3 juli is er nog het evenement 'Dichterbij Yasmine', meer info: Klik hier.

En tot slot is er nog het tekstje van Zus Anja dat vandaag in de pers verscheen.

Lieve zus,
Er gaat gn enkele dag voorbij waarin je niet op de een of andere manier door m'n hoofd speelt. Voor mij hoor je er nog bij. Ik kan je nog niet wegdenken uit m'n leven. Vaak betrap ik me erop: dit zou ons Hilde goed vinden!

Ik beschouw je nu een beetje als m'n persoonlijke gids. Je leidt me doorheen moeilijke momenten, je bent erbij, als ik voor een belangrijke beslissing sta en twijfel. Ik had je echter nog vl te vertellen en te vragen. Maar dat kan ik nu ook nog wel. Ik koester de mooie momenten met jou, m'n kleine zus, want ze waren talrijk. Heb je lief... Hoop intens dat je ondertussen rust hebt gevonden...xxx, Anja.

Eerder kon je bij ons lezen:
Yasmine liedjes op i-Tunes en evenement Dichterbij Yasmine op 3 juli.
Twee exen van overleden zangeres Yasmine vormen een koppel.
Nieuwe zware klap voor familie van Yasmine.
Huis + appartement van Yasmine te koop.
Paul de Leeuw eerde Yasmine + filmpje.
Zangeres en presentatrice Yasmine (opnieuw) postuum genomineerd.


Bron: zita.be en hetnieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 25 June, 2010 en 8403 keer gelezen.Reageer op dit bericht: