365 dagen na het afscheid van de King of Pop.Vandaag, percies een jaar geleden stond de wereld even stil. Op 25 juli 2009 werd het alarmnummer 911 gebeld, nadat het hart van de King of Pop, Michael Jackson, stopte met kloppen. Hij was net 50 en zou een maand later 51 zijn geworden.

Wat volgde waren 365 dagen vol speculaties, zoektochten naar een 'mogelijke moordenaar', en zelfs familieruzies. Een kort jaar overzicht rond Michael Jacksons dood:

Een dag later (26.06) bleek er uit een eerste lijkschouwing geen doodsoorzaak te zijn vastgesteld. Een maand later blijkt uit Michael's testament dat vader Joe en ex-vrouw Debbie Rowe niets zullen erven, het hele nalatenschap gaat naar de drie kinderen van Michael, goede doelen en naar moeder Katherine, die tevens voogd werd van Paris, Prince en Blanket Jackson.

Midden juli komen de eerste berichten over Michael's hevig medicijngebruik. Daarnaast wordt ook het krachtige verdovingsmiddel Propofol bij hem thuis aangetroffen waarna Michael's arts, Dr Conrad Murray wordt ondervraagd. Later valt de politie diens kantoor binnen op zoek naar bewijzen waaruit zou moeten blijken dat Murray Jackson heeft vermoord.

Op 7 juli was er een groots eerbetoon aan Michael in L.A. Zijn drie kinderen brengen hun vader een boodschap die de hele wereld ontroerd. Een maand later wijst een rechter de voogdij over Michael's kinderen toe aan moeder Katherine Jackson, stiefmoeder Debbie Rowe mag ze opzoeken.

Eind augustus blijkt een cocktail van pijnstillers, kalmeringsmiddelen en de propofol de oorzaak van Michael's dood. Het onderzoek focuste zich verder op Dr. Murray.

3 september - Michael Jackson werd begraven na een intieme ceremonie.

Begin februari werd Dr. Murray aangeklaagd wegens dood door schuld. Hij kwam meteen op borgtocht vrij. Datzelfde moment wordt de volledige lijkschouwing vrijgegeven, waarin onder andere stond te lezen: 'Michael leed aan de huidziekte vitiligo, droeg een pruik, woog 62 kilo, en had op zijn hele lichaam littekens'.

Sindsdien blijft het berichten rond Michael en zijn familie regenen in de media. Wij van holebi.info vatten nog enkele van de toenmalige berichten samen (om het artikel te lezen klik op de linken): het begon op 1 juli met het bericht Michael Jackson was geen pedo maar wél homo Later in diezelfde maand was er het bericht dat Michael zich tijdens dates met mannen verkleede als vrouw. Eind diezelfde maand claimde de homo huidarts van Michael de biologische vader van de drie kinderen te zijn. Eind augustus kwam een ex-vriendje van Michael uit de kast en vertelde over zijn geheime relatie met de King op Pop. En tot slot kwam datzelfde ex-vriendje eind april van dit jaar opnieuw naar buiten met zijn verhaal.

Verder blijkt uit de vele nieuwsberichten nog dat Michael zijn familie achterliet met een schuldenberg van ruim 400 miljoen dollar. Maar ironisch genoeg verdiend de King of Pop tegenwoordig bakken met geld. Na zijn dood blijft het geld binnenstromen, naar schatting al ruim een miljard dollar. Film- en televisiedeals waren goed voor bijna 400 miljoen dollar, met dank aan de This is it-film, met beelden van de repetities van zijn optredens in Londen. Maar het meeste geld bracht zijn muziek in het laatje: in totaal 430 miljoen dollar. Wereldwijd zou Jackson na zijn dood zowat 33 miljoen albums hebben verkocht. Ook digitale single- en ringtoneverkoop brachten aardig wat op. Verder ziet het er in de toekomst nog beter uit. Sony Music Entertainment heeft een deal met de rechtenhouders gesloten om voor 2017 tien albums met Jacksonmuziek uit te brengen, onuitgegeven songs, maar ook geremasterde versies van oudere nummers.

Vandaag zijn er wereldwijd tal van herdenkings bijeenkomsten, concerten e.a zaken gepland ter nagedachtenis van de King of Pop. Op deze dag herdenken we eveneens de Belgische zangeres en presentatrice Yasmine die 25 juni uitkoos om uit het leven te stappen, ze werd 37 jaar, en de Amerikaanse actrice Farrah Fawcett, bekend als één van 'Charlies Angels', die op 25 juni overleed ten gevolge van darmkanker, ze werd 62 jaar.

Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Duiveltjesdag voor Yasmine, collega herdenking en brief van zus.
Landen niet verplicht homohuwelijk toe te staan.
Strafrechtelijk onderzoek naar Paul de Leeuw.
Homo's en linkshandigen herkennen gezichten beter.
Homo twintigers weldra opgehangen in Iran.
Brusselse agenten die homo's thuis te hard aanpakten gestraft.
Utrecht niet langer veilig voor holebi's door allochtone jongeren.
Rapper Eminem heeft het licht gezien en is nu gek van homo's.
De oudste vrouw die drieling kreeg en de oudste vrouw die ooit kind kreeg.
Amsterdam gaat homofoben, na reeks van aanvallen aanpakken...hoe? lees het snel.
Angelino brengt Nederlandstalige holebi PopDance.
Kijk daar zwemt een visstick...
Dochter van acteur wordt weldra een échte jongen.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.


Bron: telegraaf.nl, standaard.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 June, 2010 en 6321 keer gelezen.Reageer op dit bericht: