Kate Ryan Proud Ambassador World Outgames Antwerpen.Zangeres Kate Ryan aanvaarde zopas, tijdens de openingsreceptie van de Antwerp Pride, de titel van 'Proud Ambassador', die haar werd aangeboden door het organisatiecomité vzw WOGA2013 (World Outgames Antwerpen 2013).

Onze Belgische pop diva beloofde daarnaast het titellied te maken voor de 3de editie van de World Outgames (een soort van Olympische spelen voor holebi's dat heterovriendelijk is) Wat dit lied percies gaat worden blijft nog geheim, wél staat vast dat er een sterke link zal zijn met het hoofdthema van het holebi-evenement in 2013: 'Love United'.

Van 3 tot 11 augustus 2013 organiseert Antwerpen de 3de editie van de World Outgames. Tijdens dit evenement kunnen holebi, maar ook hetero sporters zich meten in ruim dertig verschillende soorten sporten. Antwerpen werd verkozen als gaststad voor de derde World Outgames in Vancouver, Canada op 26 oktober 2008.

Eind vorig jaar besliste de stad Antwerpen 100 000 euro bij te dragen ter betaling van de licentie aan GLISA en gaf de Vlaamse regering haar goedkeuring aan projectsubsidies van de departementen Internationaal Vlaanderen, Sport en Gelijke Kansen voor een totaal van 500 000 euro. En begin dit jaar kende de Provincie Antwerpen het project nog eens 100 000 euro toe. Daarnaast zal stad Antwerpen verder alle nodige en beschikbare logistieke en infrastructurele ondersteuning alsook deze op vlak van marketing en communicatie, cultuur, sport, diversiteit en toerisme steunen.

Sportieve deelnemers kunnen zich vanaf 1 augustus van dit jaar al registeren via de website. Het unieke promotarief van 99 euro duurt maar tot augustus 2010, daarna verhoogt de registratie naar minimum 140 euro. Deelnemers kunnen dan zes dagen sporten en deelnemen aan de evenementen. Daarnaast zijn ze dan zeker van een gereserveerde plaats op de openings- en slotceremonie, een hele week gratis openbaar vervoer en tal van andere voordelen.

De World Outgames starten op zaterdag 3 augustus 2013 met een openingsceremonie, met daarop volgend alle sportcompetities. De slotceremonie gaat door op 11 augustus 2013. Het internationale congres loopt voor of tijdens de World Outgames en zal kunnen rekenen op een totaal van 1500 deelnemers. Het cultuurfestival omspant de volledige periode van het evenement en duurt eventueel nog langer.

De eerste World Outgames gingen in 2006 door in Montréal en in 2009 ging de tweede editie van de World Outgames door in Kopenhagen. Antwerpen krijgt de eer om de derde editie te organiseren. Waarom aparte spelen voor holebi's? omdat vele sportieve homo's, lesbiennes en biseksuelen zich niet thuis voelen in een hetero team, en vooral omdat veel hetero's weigeren samen te sporten met holebi's. (denk maar aan de vele homofoben binnen de voetbalwereld). En daarom, in tegenstelling tot hetero teams en clubs (die holebi's weren), staan de holebi spelen ook open voor hetero's. Meer info: klik hier.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 June, 2010 en 8706 keer gelezen.Reageer op dit bericht: