Onderzoek: Vlaamse homo jongens en mannen zijn gevoeliger voor...

Uit Belgisch onderzoek blijkt dat homo jongens en mannen zichzelf meer vergelijken dan heteroseksuele jongens en mannen met anderen, maar ook met de 'ideale' mannenbeelden uit de media. Dit blijkt uit onderzoek van de Leuvense K.U.

Uit het onderzoek blijkt dat de Vlaamse man over het algemeen erg tevreden is met zijn lichaam. Ze gaven soms wel aan wat meer gespierd te willen zijn, maar weten volgens de onderzoekster best waar de grens licht in wat ze kunnen bereiken. De mannen internaliseren de druk of de sociale standaarden van uiterlijk dus niet op dezelfde manier als vrouwen is hierbij de conclusie.

Verder blijkt dat homo mannen en jongens zich iets minder tevreden voelen over hun lichaam dan heteroseksuele jongens en mannen. Daarnaast zijn ze ook vatbaarder voor geïdealiseerde mannenbeelden en laten zich vaker verleiden door reclame. Ook zijn ze meer met hun uiterlijk bezig en gebruiken ze meer verzorgende producten. Hun ideale lichaam is iets magerder en iets minder gespierd dan dat van de heteroseksuele man. En tot slot blijkt ook dat wanneer homo's in een dipje zitten ze sneller met negatieve gevoelens kampen dan heteroseksuele mannen.Bron: demorgen.be

Dit bericht is gepost op 12 July, 2010 en 5752 keer gelezen.Reageer op dit bericht: