onderzoek - Lesbische gevoelens kunnen groeien met de jaren.Verenigde Staten: Uit nieuw Amerikaans onderzoek bijkt dat tweederde van de vrouwen haar seksuele voorkeur pas ontwikkelt op latere leeftijd. Het onderzoek stelt dan ook dat het niet altijd zo is dat iemands seksuele geaardheid is aangeboren.

Dat vrouwen na hun dertigste hun heteroseksualiteit inruilen voor de homo- of bi-variant is niet ongewoon. Toch komt het vaker voor dan gedacht. Uit het onderzoek blijkt dat tweederde van de vrouwen hun seksuele geaardheid pas ontwikkelen in de loop van de tijd. Vaak komen vrouwen er pas rond hun dertigste of later achter dat ze lesbisch zijn, en vaak zijn ze dan al gehuwd met een man en hebben ze kinderen.

"Vrouwen in langdurige heteroseksuele relaties, met name degenen met kinderen, lopen dan tegen nog grotere problemen aan wanneer het gaat om het aannemen van hun nieuwe identiteit," aldus onderzoekster Christian Moran van de Southern Connecticut State University. Veel vrouwen komen dan ook niet voor hun ware gevoelens uit en vrezen te vaak voor de reacties van de omgeving.

Wanneer vrouwen pas op latere leeftijd bewust worden van hun lesbische geaardheid wordt dat door hun omgeving vaak verward met vrouwen die altijd al lesbisch waren. "Zij denken dan dat de betrokken vrouw jarenlang schijnheilig was en altijd al wist dat ze lesbisch was. De meeste onderzoeken negeren simpelweg de mogelijkheid dat een heteroseksuele volwassen vrouw, een volledige transitie kan maken naar een lesbsiche identiteit," aldus de onderzoekster.


Bron: ad.nl

Dit bericht is gepost op 13 July, 2010 en 6708 keer gelezen.Reageer op dit bericht: