Holebi's doen het meer dan hetero's.Holebi's (homo's lesbiennes biseksuelen) blijven een favoriet onderzoeks onderwerp. De laatste tijd regent het berichten rond holebi's en, al dan niet wetenschappelijk onderzoek. Dit keer blijkt uit (alweer) Amerikaans onderzoek dat holebi's vaker blogs lezen dan heteroseksuelen. Ook zouden ze meer bezig zijn met de sociale media.

Slechts 40 procent van de heteroseksuele mensen bezoekt en leest blogs op het internet, tegenover ruim 54 procent van de holebi personen. Verder onderzocht men ook het soort blogs dat wordt gelezen, maar daar blijkt weinig verschil tussen holebi's en hetero's. Alleen blogs die speciaal zijn gericht op holebi's worden bijna uitsluitend gelezen door homo's lesbiennes en biseksuelen.

Verder blijkt uit het onderzoek ook dat de blogtrend zich ook uit in de sociale media. Zo is ruim 74 procent van de ondervraagde holebi's lid van Faceboek, tegenover 65 procent hetero's. Ook op MySpace en zelfs zakelijke netwerken als LinkedIn en Plaxo zijn ze doorgaans beter vertegenwoordigd.

Het laat zich raden dat diezelfde sites ook vaker bezocht worden door holebiís. 81 procent van hen zegt minstens wekelijks op een sociaal netwerk te vertoeven (63 procent dagelijks). Onder heteroís brengt 71 procent minstens wekelijks een bezoek (41 procent dagelijks). De cijfers zijn afkomstig van onderzoeksbureau Harris Interactive.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 July, 2010 en 3413 keer gelezen.Reageer op dit bericht: