Nicky Vankets en vriend gaan trouwen, en willen designer tweeling.

Nicky Vankets, 32, en zijn vriend Koen, 24, gaan binnenkort trouwen, en omdat ze ook een kinderwens hebben gaan ze meteen op zoek naar een draagmoeder. Ze willen een tweeling, een jongen en een meisje. Een wens die volgens ethicus Etienne Vermeersch niet zal lukken.

Op 15 oktober zal modeontwerper Nicky Vankets in het huwelijksbootje stappen met zijn 24-jarige vriend Koen. De volgende stap is volgens de heren het krijgen van een tweeling een jongen en een meisje. "We willen liefst meteen een tweeling, waarvan een wordt verwekt met mijn zaad en het andere met dat van Koen," zegt Nicky in een krant.

Koen zou een voorkeur hebben voor een jongen om mee te ravotten en Nicky zou eerder een meisje verkiezen om dat hij die prinsessenjurkjes kan aantrekken. Het koppel heeft er maar liefst 20.000 euro voor over om hun wens in vervulling te laten gaan. De heren gaan daarom naar eigen zeggen op zoek naar een draagmoeder.

Ethicus Etienne Vermeersch zegt in Dag Allemaal dat het geslacht van een baby op voorhand bepalen niet mag, en merkt op dat de wens van het koppel op ethische bezwaren zal stuiten. "Dit zal niet aanvaard worden. Er zijn niet alleen ethische bezwaren, het is ook nog eens bij wet verboden om het geslacht te kiezen. Dit komt wel heel erg dicht in de buurt van disignerbaby's. Sterker als Nicky zijn wens doorzet, zijn die kinderen simpelweg designerbaby's. De wet staat maar één reden toe om het geslacht van een kind te bepalen, en dat is een medische reden. Als er bijvoorbeeld een familiale erfelijke ziekte in het spel is die enkel voorkomt bij jongens of bij een meisje. Enkel dan mag men over gaan tot het 'kiezen' van het geslacht. Met andere woorden, niemand in België, dus ook geen enkele ethische commissie, zal de wens van Nicky en Koen aanvaarden."

Extra: Nicky Vankets is een Vlaamse ontwerper uit Beverlo, een deelgemeente van de stad Beringen. Hij ontwerpt voor mannen en vrouwen, bruidskleding en draagbare kleding. Sinds kort ontwerpt hij ook schoenen en juwelen. Sinds 7 december 2009 is er in Hasselt op de Havermarkt een "Nicky Vankets Concept Store" gevestigd en sinds december 2010 is er een nieuwe conceptstore in Antwerpen te Hopland.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 23 September, 2011 en 4636 keer gelezen.Reageer op dit bericht: