L Word actrice uit vliegtuig gezet wegens kussen met haar vriendin.

Actrice Leisha Hailey, bekend uit de L Word, werd gisteren van een vliegtuig van SouthWest Airlines gezet na klachten van mede passagiers omdat ze haar vriendin kuste.

De actrice en zangeres zat met haar vriendin op een vlucht tussen Baltimore en St Louis toen de feiten gebeurden. Hailey twitterde gisteren: "Ik ben slachtoffer geworden van discriminatie door @SouthwestAir. Flt. die stellen dat ze een familie maatschappij zijn en dat kussen niet oké is. We werden van het vliegtuig gehaald om een kus door homofobische werknemers. ' De actrice eist een publiekelijk excuus en roept holebi's op de vliegtuig maatschappij te boycotten.

Soutwest Airlines zegt op zijn website sponser te zijn van GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation). Een woordvoerder liet weten dat passagiers kloegen over het gedrag van het koppel en dat dit aanstoot gevend was. "Onze bemanning is verantwoordelijk voor het comfort van alle passagiers en heeft de twee vermaand wegens hun gedrag, niet omwille van hun geslacht. De discussie die daarop volgde, kon beter niet tijdens de vlucht worden verder gezet."

Extra: Leisha speelde in de L Word de rol van de biseksuele Alice. In het échte leven is ze lesbisch. Als actrice speelde ze in 1997 in de lesbische film 'All over me', later volgde nog enkele films. Sinds 2004 zat ze in de 'L Word'. Daarnaast speelde ze ook nog rolletjes in 'Grey's Anatomy', 'CSI: Crime Scene Investigation', 'Ellen', 'Boy Meets World', enz. Op muzikaal vlak vormde ze eerst het rockduo 'The Murmurs' met Heather Grody, hun cd 'Blender' (1998) was het meest succesvol en werd geproduceerd door k.d. lang met wie Leisha enkele jaren een relatie had. In 2001 doopten Hailey en Grody 'The Murmurs' om tot 'Gush'. De groep splitte in 2005 omdat Leisha te veel bezig was met haar rol in de L Word. Sinds 2007 zit Leisha in de groep Uh Huh Her samen met zangeres Camila Grey.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 September, 2011 en 4064 keer gelezen.Reageer op dit bericht: