Winnaars Holebi filmfestival Vl Brabant (3 homo- 3 lesbifilms en 1 toneelstuk).


Van 8 tot 26 november ging het 11é Holebifilmfestival Vlaams Brabant door. Bij elke film vertoning werden er evaluatiebriefjes uitgedeeld waar iedereen zijn menig over de film kon laten weten. Aan de hand daarvan werden de drie beste films gekozen.

Verdeeld over 45 voorstellingen stonden er 24 films, een reeks kortfilms en een toneelstuk op het programma en dit in 7 verschillende steden of gemeenten: Leuven, Halle, Aarschot, Landen, Overijse, Haacht en Vilvoorde. Bovendien waren er tijdens het festival ook 3 fuiven.

Winnaars 2011
Bij elke film vertoning werden er evaluatiebriefjes uitgedeeld waar iedereen zijn menig over de film kon laten weten. Aan de hand daarvan werden de drie beste films gekozen.

Als beste niet eerder vertoonde film met een homo thema wordt als winnaar voor 2011 uitgeroepen met een score van 4,05: de film: Mine Vaganti. Op de tweede plaats eindigde de film: Sascha met een score van 3,98. En op de derde plaats: Noordzee Texas met een score van 3,71

Als beste niet eerder vertoonde film met een lesbisch thema wordt als winnaar voor 2011 uitgeroepen met een score van 3,86: The Secret Diaries of Miss Anne Lister. Op de tweede plaats: Tomboy met een score van 3,74. En op de derde plaats: For 80 Days met een score van 3,68

Er waren ook een toneelvoorstelling, documentaires, kortfilms enandere voorstellingen met een holebithema. Uit deze lijst komt als winnaar voor 2011 met een score van 3,66 het toneelstuk: Atlanta.

De gemiddelde score van alle vertoningen van het festival is 3,40 wat zeker goed is. Overigens hebben 108 maal "zeer slecht" of "slecht" geteld, tegenover 1 Opvallend is dat haast voor iedere vertoningen we telkens zowel slechte evaluaties als goede mogen vaststellen. Bij sommige films is dit zelfs zeer uitgesproken..155 maal "zeer goed" of "subliem". In het totaal hebben 2.294 evaluatiebriefjes geteld. Zo had de film Release 20 maal 'slecht' of 'zeer slecht' maar anderzijds 37 maal 'zeer goed' of 'subliem'. Waardoor dergelijke films uiteindelijk met een score van 'matig' eindigen.

Over heel het festival hebben we 2.898 bezoekers geteld. Hiermee zijn we zeer tevreden. Minder dan vorig jaar maar toen hadden we ruim 600 bezoekers op onze openingsavond in de stadsschouwburg te Leuven. Vergeleken met 2009 gaan we er echter weer op vooruit.

Op onze filmfestival website kan je nog foto's of filmpjes vinden van opvallende vertoningen zoals de première van de film Judas Kiss in aanwezigheid van acteur Timo Descamps waar we met 420 bezoekers de grootste zaal van Kinepolis Leuven helemaal gevuld hebben. Wie herkent zich trouwens op de foto's? KLIK HIER om de foto's te bekijken.

Of bekijk een interview met Timo Descamps of van Silent Stories door OUTTV of nog andere reportages. Kijk onder 'nieuws' op onze filmfestival website of KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 December, 2011 en 3591 keer gelezen.Reageer op dit bericht: