Het gaat beter met holebi's en transgenders in India, na afschaffing verbod holebi zijn.
In New Delhi, India worden holebi's en transseksuelen steeds meer en meer aanvaard door de maatschappij. Dat komt vooral door het feit dat het Hooggerechtshof in 2009 homoseksualiteit uit het strafrecht haalde.

Uit een onderzoek van de Haryana Jindal Global Law School blijkt dat er veel is veranderd na de uitspraak van het hoogste hof in 2009. Holebi's en transgenders zouden meer eigenwaarde hebben, zich beter voelen, en vooral meer aanvaard zijn dan vroeger. Het is voor het eerst sinds de decriminalisering van homoseksualiteit dat dit soort onderzoek werd gedaan.

Tot 2009 was homoseksualiteit strafbaar onder sectie 377 van het Indische strafrecht. Holebi's en transgenders riskeerden een levenslange gevangenisstraf. En werden holebi's vaak slachtoffer van homofobie en geweld. Uit het onderzoek blijkt ook dat holebi's en transgenders nu beter kunnen praten met de politie, die net als de globale bevolking steeds meer open staat voor de gelijke rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Daarnaast blijkt ook dat gewelddadig optreden van de politie tegen holebi's en transgenders is verminderd sinds de uitspraak van het hof. Voor 2009 werden holebi's en transgenders vaak lastig gevallen en zelfs mishandeld door de politie.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 February, 2012 en 2865 keer gelezen.Reageer op dit bericht: